logo

Publicaties

De projecten die IOM uitvoert zijn ondergebracht in drie clusters: Assisted Voluntary Return+Reintegration en Mensenhandel, Arbeidsmigratie en Migratie en Ontwikkeling en Movements en Logistiek, met ondersteuning van het cluster Resources.
Het algemene management, strategie- en programma-ontwikkeling en communicatie zijn ondergebracht in de Unit Public Relations and Information.

De nieuwste publicaties kunt u hier downloaden:

family matters

IOM MIGRANT STORIES coverrSkills2work Success Stories voorpagina IOM ANNUAL 2017
  


Seventeen-Return-Storys booklet6 digitaal Pagina 01 Ulyanas grote avontuur-1 Country-Assessments-Report-online-1   

Eighteen Stories from Around the World-1      Toolkit -Returning-with-a-health-condition-30Sept-1Migration  Development - Migrant Stories-17136-iPDF AVRR-1


IOM werkt doelgericht aan de projecten die we uitvoeren in opdracht van onze subsidiegevers, waar de migranten die IOM ondersteunt het beste bij zijn gebaat.

 Jaarverslagen en essays

Met het jaarverslag publiceert IOM ieder jaar een essay, geschreven door een externe deskundige. Hiermee hoopt IOM een bijdrage te leveren aan actuele discussies over migratiethema's.

 Focus on Migration

IOM publiceerde tot 2014 de uitgave Focus on Migration (voorheen Migratie Info). In het blad werden thema's op het gebied van migratie vanuit verschillende invalshoeken belicht. De artikelen balanceerden vaak op het snijvlak van beleid en uitvoering. Naast informatie over de organisatie IOM stonden in Focus on Migration ook artikelen over (internationale) migratie-ontwikkelingen die relevant zijn voor de Nederlandse samenleving, voor het Nederlandse overheidsbeleid en voor de verschillende instanties die zich bezighouden met de uitvoering.
Sinds 2012 versceen Focus on Migration in het Nederlands met samenvattingen in het Engels. 

 Rapporten

 

Wilt u gedrukte versies van infosheets, Focus on Migration/Migratie Info, jaarverslagen en essays of rapporten ontvangen? Mail dan uw adresgegevens naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan om welke uitgave het gaat. 

Share
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.