logo

ED4D: Entrepreneurship by Diaspora for Development

Het bevorderen en faciliteren van diaspora ondernemerschap in Ghana en Ethiopië

Het ED4D project is bedoeld om de in Nederland woonachtige Ghanese en Ethiopische diaspora, of Nederlandse ondernemers in samenwerking met de diaspora, aan te moedigen zich als ondernemer in te zetten voor de particuliere sector in Ghana en Ethiopië. Het project wordt uitgevoerd door IOM in samenwerking met PUM (Netherlands Senior Experts).

Signing of the agreement between IOM and PUM (Netherlands Senior Experts)Ondertekening overeenkomst IOM en PUM (Netherlands Senior Experts). R: Andy Wehkamp, PUM. L: Antonio Polosa COM IOM NL

Door dit project willen IOM en PUM de verschillende uitdagingen aanpakken waarmee de diaspora te maken krijgen wanneer zij een bedrijf willen opzetten en willen zij ook als facilitator en coördinator optreden ten dienste van de geselecteerde ondernemers. De ondernemers worden begeleid in hun reis om een bedrijf in land van oorsprong op te zetten of uit te breiden.
De geïnteresseerde ondernemers ontvangen informatie over de investeringsmogelijkheden en -procedures in Ghana of Ethiopië. Een geselecteerde groep ondernemers zal baat hebben bij training en coaching en een laatste groep krijgt de gelegenheid om een missie te ondernemen naar Ghana of Ethiopië. Er zal ook begeleiding worden aangeboden naar mogelijke financieringsmechanismen.

Meer informatie:

Dorien Deketele (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Adri Zagers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Share
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.