logo

Samenwerking IOM Nederland en PUM Netherlands senior experts

Versterking van particuliere sector in Ghana en Ethiopië door investeringen diaspora

IOM Nederland en PUM Netherlands senior experts werken gezamenlijk aan het doel om in Nederland wonende Ghanezen en Ethiopiërs aan te sporen zich als ondernemer in te zetten voor de ontwikkeling van de particuliere sector in hun thuisland. Door het overdragen van kennis en vaardigheden en het investeren in bestaande ondernemingen of door het opstarten van hun eigen onderneming willen beide partijen mensen uit de diaspora zelf de veranderingen in gang laten zetten. Op deze manier kunnen ze economische groei in hun land van herkomst stimuleren.

IOM pakt met dit project de verschillende uitdagingen aan waarmee migranten te maken krijgen wanneer ze een bedrijf willen oprichten en zal optreden als facilitator en coördinator voor de geselecteerde ondernemers. PUM zal deze ondernemers onder meer coachen en begeleiden om hun vaardigheden te verbeteren en ervoor te zorgen er financierbare (levensvatbare) bedrijven worden opgestart. Veertig migrantondernemers zullen worden ondersteund bij hun inspanningen om in hun thuisland bedrijven op te starten of uit te breiden.

Andy Wehkamp, Directeur van PUM: “IOM heeft veel ervaring in het samenwerken met deze migranten en beschikt over een geweldig netwerk, inclusief plaatselijke kantoren en een goede relatie met overheidsinstanties in Ghana en Ethiopië. PUM bouwt voort op haar unieke karakter als organisatie van ondernemers voor ondernemers, inclusief de zogenaamde diaspora-ondernemers. De goede samenwerking en wederzijdse aanvulling tussen PUM en IOM vormen de sleutel tot het succes bij de ondersteuning van jonge ondernemers en het creëren van meer werkgelegenheid.”

Antonio Polosa, Chief of Mission van IOM Nederland: "Bij dit project zien we veel mogelijkheden voor het opstarten en ondersteunen van een aantal bedrijven van hoge kwaliteit. PUM en IOM kunnen dit doen dankzij onze unieke combinatie van capaciteiten en ervaringen. Op de lange termijn kan dit project een krachtige inspiratiebron zijn, en een voorbeeld van een andere manier van zakendoen, zowel in Ghana als in Ethiopië".
De betrokkenheid van migranten bij de ontwikkeling van hun land van herkomst krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Het onderwerp staat hoog op de internationale politieke agenda, zoals bij het Global Forum on Migration and Development (GFMD) en de dialoog over internationale migratie en ontwikkeling van de Verenigde Naties.

Over PUM

PUM Netherlands senior experts is een vrijwilligersorganisatie die zich richt op duurzame ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Neem voor meer informatie over dit project contact op met Pedro Eikelenboom, business development manager Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over IOM

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) is, als migratie-agentschap van de Verenigde Naties, de belangrijkste internationale organisatie ter wereld op het gebied van migratie. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Adri Zagers, projectmanager IOM: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De samenwerking tussen IOM en PUM werd getekend in Humanity House in Den Haag.De samenwerking tussen IOM en PUM werd getekend in Humanity House in Den Haag.

Share
Newsroom
SpreekurenNL
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.