logo

IOM lanceert Global Migration Film Festival in Amsterdam

Van 5-18 december laat IOM een ongelofelijk aantal films zien over migratie in meer dan 100 landen; van Sumatra tot Soedan, van Dublin tot Delhi en van Caïro tot Kaapstad. Doel van het Global Migration Film Festival is om een breed publiek meer inzicht te geven in het complexe begrip 'migratie'.

Op 7 december deed het het festival Amsterdam aan, waar de film Misafir 'A Guest' werd vertoond op de IGNITE Conference, georganiseerd door SPARK. Filmmaker Mariam el Marakeshy vertelt het verhaal van drie jonge vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan en Palestina die op zoek zijn naar een beter leven. Ze komen terecht in Istanboel, een stad die hen omarmt als 'gasten' en niet als 'vluchtelingen'.

De screening werd gevolgd door een paneldiscussie, georganiseerd door IOM NL, met Melis Kilavuz (IOM Turkije), Ahmad Sufian Bayram (Techstars) en Mohammad Skaik (Spark). Thema van de IGNITE-conferentie was het verbeteren van de toegang tot hoger onderwijs, het ontwikkelen van ondernemerschap en het bevorderen van duurzaam leiderschap onder jongeren in door conflicten getroffen gebieden.

De IGNITE-conferentie in de Beurs van Berlage werd druk bezocht door vluchtelingen, ondernemers, onderwijsexperts, het bedrijfsleven, vertegenwoordigers van overheden en NGO's en vertegenwoordigers van internationale organisaties uit Afrika, het Midden-Oosten en Europa.

Share
Newsroom
SpreekurenNL
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.