logo

“Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk”, tijdens opening tentoonstelling IOM

IOM exhibition 2
IOM exhibition 3
IOM exhibition 4
IOM exhibition 5
IOM exhibition 6
IOM exhibition 7
tentoonstelling
IOM exhibition 1
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8

“Migratie is onvermijdelijk als wereldwijde drijvende kracht; migratie is een noodzakelijke voorwaarde voor de werkgelegenheid en om economieën te laten gedijen; en migratie is wenselijk gezien de bijdragen die migranten leveren aan landen van herkomst en bestemming”.

Hiermee opende Irune Aguirrezabal van IOM’s Regional Office in Brussel de tentoonstelling ‘Achter de schermen van migratiemanagement. Het werk van de Internationale Organisatie voor Migratie in beeld’ in Den Haag.

Directeur-Generaal Vreemdelingenzaken van het ministerie van Justitie en Veiligheid, Jan-Kees Goet, benadrukte de toenemende relevantie van wereldwijde migratie en de goede samenwerking tussen de Nederlandse overheid en IOM.

Met een speciale tentoonstelling laat de IOM, het migratieagentschap van de Verenigde Naties, het publiek kennismaken met haar activiteiten op het gebied van migratiemanagement. Dit wordt in beeld gebracht door middel van persoonlijke verhalen van migranten en medewerkers. U maakt kennis met de migranten die IOM dagelijks ontmoet. Sommigen zijn al lang geleden aangekomen in Nederland en willen hun kennis inzetten voor de ontwikkeling van hun thuisland, sommigen zetten net de eerste stappen in Nederland of hebben Nederland al weer verlaten omdat hun toekomst niet hier lag.

De tentoonstelling ‘Achter de schermen van migratiemanagement. Het werk van de Internationale Organisatie voor Migratie in beeld’ is van 27 november tot 14 december 2017 te zien in het Atrium in het stadhuis aan het Spui in Den Haag.
In 2018 zal de tentoonstelling in andere Nederlandse steden te zien zijn. Op deze manier wil IOM een bijdrage leveren aan een fatsoenlijke dialoog over migratie en de mensen die het betreft.

 

Share
Newsroom
SpreekurenNL
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.