logo

Tentoonstelling IOM in Nederland: ‘Achter de schermen van migratiemanagement’

Migratie is een veelbesproken thema in het politieke en publieke debat - het is ook een onderwerp waarbij groepen steeds vaker tegenover elkaar staan dan naast elkaar. Met een speciale tentoonstelling laat de Internationale Organisatie voor Migratie, het migratie-

agentschap van de Verenigde Naties, het publiek kennismaken met haar activiteiten op het gebied van migratiemanagement. IOM zich in Nederland zet zich dagelijks in voor humane en ordelijke migratie die zowel migrant en samenleving ten goede komt. “Migratie is geen probleem dat opgelost moet worden; het is een realiteit die gemanaged moet worden,” aldus Directeur-Generaal William Lacy Swing van IOM.

Door persoonlijke verhalen van migranten en medewerkers belicht IOM migratie-

management van verschillende kanten. U maakt kennis met de migranten die IOM dagelijks ontmoet. Sommigen zijn al lang geleden aangekomen in Nederland en willen hun kennis inzetten voor de ontwikkeling van hun thuisland, sommigen zetten net de eerste stappen in Nederland of hebben Nederland al weer verlaten omdat hun toekomst niet hier lag.

De tentoonstelling ‘Achter de schermen van migratiemanagement. Het werk van de Internationale Organisatie voor Migratie in beeld’ is van 27 november tot 14 december 2017 te zien in het Atrium in het stadhuis aan het Spui in Den Haag.

In 2018 zal de tentoonstelling in andere Nederlandse steden te zien zijn. Op deze manier wil IOM een bijdrage leveren aan een fatsoenlijke dialoog over migratie en de mensen die het betreft.
Share
Newsroom
SpreekurenNL
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.