logo

The Invisible City [Kakuma]: de realiteit van een vluchtelingenkamp

Op 27 september liet IOM de film The Invisible City [Kakuma] zien in het Humanity House in Den Haag. Veel mensen bezochten de film, die werd gevolgd door een levendige publieke discussie met filmmaker Lieven Corthouts. ’s Morgens vond een aparte screening plaats voor leerlingen van het Haagse Segbroek College. Met dit Movie & Debate evenement wil IOM NL een breder publiek kennis laten maken met de realiteit van migratie.

Het vluchtelingenkamp Kakuma, in het noordwesten van Kenia, is de snelst groeiende stad in de regio. Het is een van de heftigste plekken op aarde. Veel vluchtelingen die in het kamp aankomen zijn kinderen die door hun ouders zijn weggestuurd uit conflictgebieden. Ondanks de moeilijke omstandigheden in het kamp benutten deze kinderen alle kansen om een toekomst op te bouwen. Filmmaker Lieven Corthouts woonde vier jaar in het kamp en filmde de realiteit van het kamp.

Movie&Debate was de 3e editie van een terugkerend film- en debatevenement in het Humanity House. Met de vertoning van de film ‘The Invisible City [Kakuma]’ wil IOM bijdragen aan de actuele discussie over migratie; Movie&Debate blijkt hiervoor een uitstekend platform te zijn.

De vertoning vond plaats in het kader van het Global Migration Film Festival en is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het AMIF-fonds.

In 2018 wil IOM Nederland meer Movie & Debate evenementen organiseren.


AMIF LOGO

Share
Newsroom
SpreekurenNL
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.