logo

Movie&Debate 3e editie, 27 september 2017 " The Invisible City [Kakuma]" in Humanity House

Het vluchtelingenkamp Kakuma, in het noordwesten van Kenia, is de snelst groeiende stad in de regio. Het is een van de heftigste plekken op aarde. Veel vluchtelingen die in het kamp aankomen, zijn kinderen die door hun ouders zijn weggestuurd uit conflictgebieden. Ondanks de moeilijke omstandigheden in het kamp benutten deze kinderen alle kansen om een toekomst op te bouwen.

Filmmaker Lieven Corthouts woonde vier jaar in het kamp. In zijn film laat hij de dynamiek zien van een vluchtelingenkamp en hoe inventief de bewoners zijn. Kan Kakuma mensen een toekomst bieden? Of is het een wachtkamer waar alles is gericht op het plannen van een reis naar Europa?
Met de vertoning van de film " The Invisible City [Kakuma]" wil IOM bijdragen aan de actuele discussie over migratie; IOM nodigt u uit om hier aan deel te nemen.

Op woensdag 27 september laat IOM "The Invisible City [Kakuma]" zien in het Humanity House in Den Haag. Na de film kunt u vragen stellen aan Lieven Corthouts. U bent van harte welkom! Dit is de 3e editie van een terugkerend film- en debatevenement in het Humanity House, als onderdeel van IOM's Global Migration Film Festival.

De toegang van Movie&Debate is gratis.
In verband met het beperkte aantal plaatsen, kunt u zich vanaf volgende week online registreren. Houd daarom onze website, facebook en twitter in de gaten.

Programma woensdag 27 september 2017

19:00-19:30: Welkom: koffie / thee in foyer Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag
19:30-20:30: Film: "The Invisible City [Kakuma]"
20:30-21:30: Nagesprek met filmmaker Lieven Corthouts
21:30: Receptie in foyer

Klik op de foto voor een korte impressie van de film:
Aankondiging Film web NL

 

Screen Shot 2017-08-11 at 17.34.49kopie

Share
Newsroom
SpreekurenNL
Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.