logo

10 december: Gezinshereniging voor vluchtelingen

UNHCR, IOM en VluchtelingenWerk nodigen u uit voor een bijeenkomst over gezinshereniging.
Op 10 december van 15:00uur tot 17:00uur zal in het Humanity House een middag worden georganiseerd waarin gediscussieerd wordt over de procedure gezinshereniging.

Een vluchteling heeft bescherming gevonden in een ander land. Eindelijk veilig. De vluchteling heeft dan het recht om gezinsleden over te laten komen. Maar de vrouw, man of kinderen die zijn achtergebleven, bevinden zich vaak in chaotische omstandigheden in het land van herkomst. Bijvoorbeeld in een vluchtelingenkamp of in een stad onder vuur. Het is moeilijk om de gezinsleden te vinden of contact met hen te krijgen. En dat contact is wel nodig, omdat zij op afstand moeten bewijzen dat ze familie van de vluchteling zijn.

Hoe kan een vluchteling ervoor zorgen dat hij herenigd wordt met zijn gezin? Hoe verloopt die procedure? Kan die procedure efficiënter verlopen, zodat gezinsleden elkaar sneller in de armen kunnen sluiten?

Over de sprekers

Renger Visser (Directeur directie Beslissingen van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) en Gerard Tosserams (Project Officer Gezinshereniging van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Moderator is Eefje Blankevoort.

Locatie: Humanity House, Prinsegracht 8 2512 GA Den Haag
Aanvang programma: 15.00 uur
Einde programma: 17.00 uur
Toegang: Gratis

U kunt zich hier aanmelden

Meer informatie over gezinshereniging vindt u hier.

Share
Newsroom
SpreekurenENG
No rights can be derived from this website.